Leírás
A héj nélküli tök magjából hideg sajtolásos eljárással nyert olaj. Mély lila színű, viszont fehér tányérra kiöntve gyönyörű zöld színt kell lássunk. Kifejezetten aromás folyadék. A kulináris felhasználás mellett, a héj nélküli tökmag olaj fogyasztása a népi gyógyászatban is elterjedt.
Rendkívül sok telítetlen zsírsavat (omega3, omega6) tartalmaz:
– amely erősítheti az immunrendszert, segítheti a hólyagproblémák (nehéz vizelés) kezelését;
– a prosztata megnagyobbodását csökkentheti, illetve a prosztatarák megelőzésében lehet fontos szerepe;
– csökkentheti a megemelkedett koleszterinszintet, amellyel kivédhető a szívinfarktus kialakulásának veszélye;
– lassíthatja a szervezet érelmeszesedési folyamatát és előnyösen befolyásolhatja az agyi keringés normális állapotának fenntartását;
– rengeteg nyomelem (ásványi anyag) fellelhető benne: kalcium, vas, magnézium, cink;
Gazdag E-,és F-,B vitaminok, valamint D-vitamin tartalmának köszönhetően szerepet játszhat:
– a terhesség korai szakaszában fellépő spontán vetélések kivédésében;
– a magzat idegrendszerének kifejlődésében;
– csökkentheti a gyomorbántalmakat.
A tökmag olaj felhasználási területei: A tökmagból készült olajat használják salátákhoz, pirítósra, pár cseppet tehetünk levesekbe és kifőtt tésztákra, vanília fagylaltra, zöldségkrémekbe is.
Fogyasztása: naponta 1 evőkanállal, lehetőleg éhgyomorra.
Termékeink nyomokban tartalmazhatnak mandulát, szezámmagot, diót!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.