Leírás
A szőlőhéj 100 mikronos őrlésével antioxidáns hatóanyagokat szabadítunk fel a növényi részből. A szőlő héjának további bioaktív anyagai a rezveratrol, melatonin, és E-vitamin, melyek együttesen védővonalat állítanak a kórokozók elé, erősítik szívünket, védik érrendszerünket, szépítik bőrünket, és semlegesítik a szervezetünkben fellépő károsító szabad gyököket.
Kellemes savanykás ízű, keverhető turmixba, müzlibe, vagy lisztel bármilyen péksütemény, pékáru, keksz készítésekor. Fogyasztható kefirrel, joghurttal, illetve mézzel elkeverve. Javasolt fogyasztási javaslat: napi 1-2 teáskanálnyi mennyiség. Külsőleg mézzel, illetve vízzel keverve arcpakolást készíthet belőle, mely felfrissíti, szépíti a bőrt. Paleolit étrendbe is beilleszthető! Szőlőhéj mikro őrlemény villányi vörös szőlőből, 100 mikronos őrléssel.
Szőlőmag
Az egyik legerősebb természetes antioxidáns. Növényi hatóanyagai, elsősorban a tannin, a polifenol és a resveratrol megvédik a sejteket a károsodások ellen. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, az infarktus, a trombózis veszélyét. Segít megerősíteni, rugalmasan tartani az érfalakat, javítja a keringést és a látást, szabályozza a vérnyomást, védi az agyat, az idegrendszert, az ízületeket. A bőr rugalmasságának és nedvességmegtartásában is nagy szerepet játszik, késlelteti az öregedést, a ráncok kialakulását, elmélyülését.
Savanykás, gyümölcsös íze jól párosítható csokoládéval, kakaós süteményekkel, krémekkel, de joghurtba, turmixba is keverhető.
A gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják.
Vérzékenységben szenvedő, illetve véralvadásgátlót szedő betegek csak orvosi javaslatra fogyasszák!
Kellemes, savanykás íze és könnyű felhasználhatósága miatt őröletlen formában is gyártjuk.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.